Дітей-вихованців Мар'їнської школи-інтернату вивозять у Росію представники незаконних збройних формувань.

Про це повідомляє прес-служба Донецької обласної державної адміністрації.

Зокрема, згідно з інформацією прес-служби, 11 липня о 15:00 в Мар'їнську школу-інтернат для дітей-сиріт прийшли озброєні люди на чолі з так званою заступником міністра соціальної політики ДНР Оленою Коровкіною і на очах у дітей та співробітників вивезли в невідомому напрямку директора інтернату та його заступника з виховної роботи.

«О 1:30 ночі суботи озброєні люди знову приїхали в інтернат і спробували силоміць вивезти 54 дитини в невідомому напрямку. Ймовірно - в Росію. Дітей підняли з ліжка, вони дуже опиралися», - сказано в повідомленні прес-служби.

В обладміністрації наголошують, що директору вдалося переконати вивезти дітей в Донецьку школу-інтернат для дітей-сиріт, де вже перебувало 94 дитини. При цьому представники НЗФ мають намір і цих дітей вивезти в Росію, підкреслюють у Донецькій обладміністрації.

«Законно оформлених документів для вивезення за кордон мар’їнських і донецьких дітей немає. Тому перетинання кордону буде незаконним. Діти категорично не хочуть нікуди їхати», - повідомляють в Донецькій ОДА.

Як раніше повідомляв ForUM, згідно з інформацією МВС, члени НЗФ робили спроби вивезти дітей з трьох шкіл-інтернатів на Донбасі нібито для відпочинку на території Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

70