У Луганській області члени незаконних збройних формувань збили військово-транспортний літак АН-26. Про це на прес-конференції повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«Він дійсно збитий. Це правда», - заявив Геращенко і додав: «У мене є інформація лише про те, що два члени екіпажу викинулися з парашутами».

Геращенко додав, що «про деталі знають у Збройних силах. Це їхній літак», повідомляє «УНІАН».

У той же час прес-служба Президента України інформує, що члени екіпажу АН-26 вийшли на зв'язок з Генштабом.

«Міністр оборони Валерій Гелетей доповів Президентові України Петру Порошенку про те, що члени екіпажу літака АН-26, який виконував завдання в рамках забезпечення активної фази АТО і був збитий, вийшли на зв'язок з Генеральним штабом», - йдеться в повідомленні.

«Також було зазначено, що, враховуючи те, що літак йшов на висоті 6500 м, його ураження переносними зенітними комплексами є неможливим, тобто літак був збитий з іншої, більш потужної ракетної зброї, яку було застосовано, ймовірно, з території Російської Федерації», - підкреслили в прес-службі.

У Президента наголосили, що зараз йде пошуково-рятувальна операція для того, щоб доставити екіпаж літака Повітряних сил України на територію, яка контролюється українськими військовими.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

48