Військовослужбовцями Збройних сил України та інших силових структур, задіяних в АТО, від незаконних збройних формувань звільнені населені пункти Металіст, Олександрівськ, Біле, Розкішне та розблоковано аеродром «Луганськ», повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Крім того, за даними відомства, у зв'язку з успішними наступальними діями сил АТО в районі Донецька, частина членів НЗФ намагається залишити місто, при цьому вони перевдягаються в цивільний одяг і відбирають автомобілі громадян.

Протягом доби незаконними збройними формуваннями здійснено п'ять обстрілів блокпостів і позицій підрозділів ЗСУ.

Так, о 00:23-00:30 здійснено обстріл зі стрілецької зброї блокпоста в районі населеного пункту Стара Краснянка. Близько 03:00 НЗФ обстріляли з установки «Град» аеропорт Луганськ з боку населеного пункту Гостра Могила.

Також близько 23.00 була здійснена невдала спроба прориву через блокпост поблизу Зеленопілля.

Загалом обстановка в районі проведення антитерористичної операції залишається напруженою.

«Найбільш загострена ситуація в містах Донецьк, Луганськ, Лисичанськ, Сєверодонецьк, Антрацит. У цих населених пунктах збройні формування готують захоплені державні адміністративні будівлі для використання як опорних пунктів, у містах заблоковані центральні державні телевізійні і радіоканали, натомість транслюються російські телеканали, які не дають об'єктивної оцінки діям військовослужбовців АТО під час звільнення міст Донецької області», - зазначили в Міноборони.

У відомстві додали, що НЗФ продовжують залякувати місцеве населення, зафіксовані випадки мародерства і захоплення власного та комерційного автотранспорту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом