Європейське бюро управління верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) готове допомогти Росії з біженцями із України. Про це заявив директор відомства Вінсент Коштель на зустрічі з главою ФМС Росії Костянтином Ромодановським.

«Ми готові співпрацювати і допомагати місцевій владі в будь-якій формі. Ми готові надавати допомогу українським біженцям так само, як допомагали біженцям з Південної Осетії, коли вони приїжджали в РФ», - сказав Коштель. Він нагадав, що в ООН також є програма допомоги біженцям з Сирії та Афганістану в Росії.

Коштель повідомив, що управління не хоче дублювати функції ФМС і запропонував главі служби координуватиме роботу управління, а також допомогу у підготовці до зимового періоду в таборах для біженців, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Коштель також запевнив, що його відомство готове допомогти Росії, коли ситуація в Україні вирішиться і біженці почнуть повертатися додому.

Як раніше повідомляв ForUm, заступник глави МНС РФ Володимир Артамонов заявив, що у зв'язку з напливом біженців з України в шести регіонах Росії запроваджено режим НС.

Офіційний представник держдепартаменту США Джен Псакі заявила, що на території Росії є біженці з України, однак є сумніви щодо їхньої кількості.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

44