Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів ввела заборону на постачання до країни продукції ще одного українського виробника - сирних продуктів «Лозівського молочного заводу».

Як повідомляє прес-служба Росспоживнагляду, здійснюючи державний нагляд за обігом харчової продукції, під час дослідження молочної продукції, виробленої на зазначеному підприємстві, «виявлені порушення вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів».

«Так, під час дослідження продукту сирний «Монастирський» з рослинним жиром, виявлено невідповідність за вмістом молочних жирів, а також невідповідність фактичної масової частки жиру, зазначеної на етикетці. Під час дослідження продукту сирний «Вершковий» з рослинним жиром, встановлено, що інформація, заявлена на етикетці, за вмістом білка, молочного жиру в жировій фазі не відповідає фактичному змісту», - заявили у відомстві.

Крім того, згідно з повідомленням, не відповідають вимогам Технічного регламенту на молоко та молочну продукцію: органолептичні показники, вміст транс-ізомерів ненасичених жирних кислот і фітостеринів.

У зв'язку з цим Росспоживнагляд призупинив з 9 липня ввезення на територію Російської Федерації сирних продуктів, вироблених на підприємстві ТОВ «Лозовський молочний завод» (Україна).

Нагадаємо, 4 липня Російська санітарна служба ввела заборону на постачання молока та молочної продукції, виробленої на декількох українських підприємствах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом