Влада Канади запровадила заборону на в'їзд на територію країни ще 14 громадянам України, відповідальним за кризу в країні, повідомляє Російська служба ВВС з посиланням на сайт прем'єр-міністра Канади Стівена Харпера.

До розширеного списку увійшли заступник міністра оборони ДНР Федір Березін, міністр оборони ЛНР Ігор Плотницький і голова Союзу православних громадян Новоросії Валерій Кауров.

«Канада підтримує план мирного врегулювання ситуації Президента Петра Порошенка, ми продовжимо чинити тиск на Росію поряд з нашими співробітниками і партнерами», - йдеться в повідомленні Харпера.

У червні МЗС Росії оголосило про санкції щодо 13 канадських високопоставлених чиновників і громадських діячів, яким був закритий в'їзд до Росії у зв'язку з канадськими санкціями через Україну і Крим.

До цього Канада запровадила додаткові економічні санкції і заборону на в'їзд для 11 громадян Росії та України за анексії Криму Росією.

На початку травня Канада оголосила про санкції щодо 16 компаній, більша частина з яких пов'язана з ім'ям близького до Володимира Путіна бізнесмена Геннадія Тимченка.

Раніше Тимченко був внесений до персональних санкційних списків США і Канади.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

37