Сьогодні біля міста Ровеньки Луганської області внаслідок обстрілу незаконними збройними формуваннями загинуло 19 військовослужбовців, 93 отримали поранення, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

За даними відомства, в ніч з 10 на 11 липня підрозділи батальйонної тактичної групи механізованої бригади вийшли в опорний пункт в район 17 км на південний схід від населеного пункту Ровеньки, Луганської області, із завданням щодо прикриття певної ділянки Державного кордону.

«О 4:30 ранку в їхній бік був відкритий вогонь з реактивної системи залпового вогню БМ-21 «Град». Внаслідок обстрілу загинуло 19 військовослужбовців Збройних сил України, ще 93 отримали поранення», - повідомили у відомстві.

За попередніми даними, НЗФ здійснювали постріли з відстані понад 15 км. У відповідь було завдано удару авіацією. Інформація щодо знищення реактивної системи залпового вогню БМ-21 «Град» уточнюється.

Нагадаємо, за даними МВС, внаслідок обстрілу членами незаконних збройних формувань з системи залпового вогню «Град» підрозділів українських сил АТО в районі селища Зеленопілля Свердловського району Луганської області вранці 11 липня загинуло за оперативною інформацією близько 30 осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192