Прокуратура Запорізької області відкрила кримінальне провадження за фактом конфлікту із застосуванням зброї між працівниками міліції та членами громадської організації «Ніхто, крім нас» під час святкування правоохоронцями Дня Служби з боротьби із економічною злочинністю в центрі відпочинку «Марко Поло» 5 липня.

Про це повідомляє прес-служба наглядового відомства.

«Слідчий відділ прокуратури Запорізької області розслідує два резонансні кримінальні провадження, відкриті за фактом подій у центрі відпочинку «Марко Поло».

5 липня цього року в цьому центрі стався конфлікт між працівниками УДСБЕЗ ГУМВС України в Запорізькій області та представниками громадської організації «Ніхто, крім нас», - йдеться в повідомленні.

Того ж дня відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.4 ст.296 КК України (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї).

За дорученням керівництва прокуратури області розслідування кримінального провадження було передано з міліції в слідчий відділ облпрокуратури.

У ході слідства, з урахуванням отриманих даних, до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені відомості за ч.2 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень, що супроводжувалися насильством).

«Проводяться всі необхідні слідчі дії, призначено судово-медичні та криміналістичні експертизи, встановлюються і допитуються учасники та свідки подій», - повідомили в прокуратурі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом