Україна розраховує закупити у Російської Федерації близько 6-7 млрд кубометрів природного газу для того, щоб провести опалювальний сезон, заявив у ході брифінгу в Кабінеті Міністрів віце-прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

«Ми потребуємо закупівлі 6-7 млрд кубометрів газу. Ми розраховуємо на те, що Росія продасть нам цей обсяг. На сьогодні я не бачу підстав, щоб російська сторона не продала нам цей газ», - сказав Гройсман, повідомляє «УНІАН».

При цьому він зазначив, що вже створено оперативний штаб з розробки варіантів роботи в опалювальний сезон без російського газу.

Нагадаємо, раніше влада почала готувати енергетику до надзвичайного періоду - ухвалила в першому читанні два відповідні законопроекти. Перший (№4116а) передбачає створення компанії-оператора нашої ГТС: 51% її акцій має дістатися уряду, а 49% - підприємствам Євросоюзу, США чи Європейського енергетичного співтовариства.

Уряд вживає заходів для скорочення споживання природного газу в опалювальній сезон.

Керівник відділу диверсифікації джерел нафтогазопостачання Міністерства енергетики та вугільної промисловості Леонід Нестеров заявив, що Україна має всі технічні можливості заміщення імпорту російського газу в опалювальний сезон за рахунок постачання палива з ЄС.

Загальний борг України за поставлений «Газпромом» газ досяг $5,296 млрд, заявив глава холдингу Олексій Міллер.

16 червня ВАТ «Газпром» перевів «Нафтогаз України» на режим передоплати.

Переговори щодо ціни газу перед цим пройшли безрезультатно.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом