Внаслідок продуктивної роботи в галузі АПК у десятирічній перспективі Україна може потроїти обсяги виробництва сільськогосподарської продукції та продовольства. Про це, як передає кореспондент Forum'у, сказав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у ході III Всеукраїнського аграрного форуму.

Прем'єр нагадав, що бенчмарком на світовому ринку аграрної продукція є США.

«До 2020 року, а це вже шестирічна перспектива, на ринку кукурудзи Україна разом зі США може контролювати 65% світового ринку», - заявив Яценюк.

Він наголосив, що коли обсяг контролю на світовому ринку настільки високий, «набагато легше домовлятися про що-небудь, і про газ, і про ринки збуту, і про ефективні інвестиційні проекти».

Також прем'єр нагадав, що готується так званий «план Маршалла». «Ми почали серйозні переговори насамперед зі США, і тут у нас дорога з двобічним рухом. У них є зацікавленість постачати до України «Джондіри» і «Катерпілери», нові технології, інфраструктур для зберігання і переробки зерна та продовольства, а у нас є зацікавленість у тому, щоб взяти кошти, не на рік-десять, а на 20 років, не під 20%, а під 2%», - зазначив він.

Разом із тим Яценюк додав, що він займається тим, щоб протягом двох місяців вийти на перший проект рішення щодо того, що Україна спільно із західними партнерами може зробити в питанні розвитку АПК.

Як повідомляв ForUm, раніше прем'єр повідомив, що у вересні Кабінет Міністрів має намір презентувати дворічний план щодо відновлення української економіки.

 

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42