Пентагон протягом наступних двох місяців відправить до України велику партію військового обладнання та засобів захисту, найбільш затребуваних для проведення АТО.

Про це повідомив у середу, виступаючи на слуханнях у Сенаті США, помічник міністра оборони країни Дерек Чоллет, передає «Укрінформ».

«Упродовж наступних двох місяців ми закупимо і відправимо (в Україну - Ред.) 150 приладів нічного бачення, 150 тепловізорів, 1 тис. кевларових касок, п'ять роботів-саперів та ще 96 радіостанцій», - зазначив представник Пентагону.

Він констатував, що загалом з початку кризи США виділили Україні $ 33 млн на нелетальну допомогу. Це включає вже спрямовані 1 900 аптечок, 80 радіостанцій, 1 тис. матраців, 5 тис. одиниць обмундирування, 2 тис. бронежилетів.

Крім того Чоллет зазначив, що Сполучені Штати в рамках військової співпраці з Україною надають їй підтримку ще за двома напрямами. Мова йде, насамперед, про проведення навчань і підвищення бойової підготовки, а також реформування українським керівництвом оборонних інститутів.

«Україна для нас має значення. Це європейська країна, що межує з державами-членами НАТО», - зазначив Чоллет.

У зв'язку з цим він згадав про співпрацю з Києвом у сфері безпеки, партнерські відносини з Україною за коаліцією в Афганістані, Іраку, Косові та Боснії, а також у боротьбі з піратством біля Африканського Рогу.

«Ми хочемо, щоб Україна й надалі перебувала на цій траєкторії, і для цього надаємо їй допомогу», - зазначив представник Пентагону.

Нагадаємо, представник Держдепартаменту США Джен Псакі охарактеризувала проведену українськими силовиками АТО як помірну й стриману.

Як повідомляв раніше ForUm, США надали для потреб Збройних сил України 300 тис. комплектів пайків MRE.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25