Правоохоронці перевіряють інформацію про те, що деякі з працівників прокуратур Краматорська і Слов'янська співпрацювали з членами незаконних збройних формувань так званої Донецької народної республіки. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на прес-конференції повідомив Генеральний прокурор України Віталій Ярема.

За словами генпрокурора, зараз, разом із нормалізацією роботи цих структурних підрозділів, де пошкоджено приміщення і викрадено оргтехніку, паралельно йде робота з уточнення обставин діяльності деяких працівників під час окупації.

«Є інформація про те, що частина з прокурорських працівників цих міст співпрацювала з незаконними військовими формуваннями ДНР, зараз ця інформація ретельно вивчається, і за результатами перевірки ухвалюватимуться кадрові рішення», - заявив Ярема.

Він повідомив також, що в інших населених пунктах Донецької та Луганської областей, де зараз тимчасово відсутня конституційна влада, більшість працівників прокуратури та членів їхніх сімей вдалося вчасно евакуювати в безпечні місця.

Як раніше повідомляв ForUm, 8 липня Ярема повідомив про відновлення роботи прокуратур Слов'янська та Краматорська Донецької області.

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом