В Україні склалася унікальна ситуація, коли уряд виконує всі антисоціальні умови МВФ, у той час як парламент в очікуванні дострокових виборів намагається зайнятися соціальним популізмом. Таку думку в коментарі Forum'у висловив доктор економічних наук, професор, заслужений економіст Олексій Плотніков.

«Неодноразово заявлялося і прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, і екс-главою НБУ Степаном Кубівим, що уряд пішов на виконання всіх умов МВФ. Якщо раніше за попередніх урядів велася дискусія, і Кабмін не погоджувався на багато умов, то нинішній - погодився на стовідсоткове виконання умов МВФ», - нагадав він.

Економіст додав, що прагнення уряду за всяку ціну отримати черговий транш від МВФ накладається на передвиборні настрої парламенту. «В принципі, будь-які вибори - це популізм. Але сьогодні склалася унікальна ситуація: на носі вибори, і всі чекають популістських рішень, у той же час - виконуються жорсткі вимоги МФВ, які практично знищують соціальну сферу, руйнують все, на чому можна було будувати обіцянки виборцям», - підкреслив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

249