У зв'язку з відновленням активних дій в зоні проведення антитерористичної операції міністр закордонних справ Павло Клімкін доручив Департаменту консульської служби та іншим причетним підрозділам МЗС у взаємодії з активістами, інститутами громадянського суспільства та українською діаспорою активізувати роботу для вирішення питань, пов'язаних з лікуванням та реабілітацією за кордоном учасників АТО, постраждалих мирних громадян та членів їхніх сімей, повідомили Forum'у в Департаменті інформаційної політики МЗС.

«МЗС захищає інтереси не тільки держави, але й кожного громадянина, який потребує нашої допомоги. Президент України Петро Порошенко поставив чітке завдання всім залученим органам влади - надавати повне сприяння у вирішенні питань громадян, які постраждали в ході АТО, та членам їхніх сімей. Це спільна місія української влади, тому ми додатково активізуємо роботу в цьому напрямі», - зазначив Клімкін.

У повідомленні наголошується, що МЗС уже провело переговори з низкою країн світу на предмет організації відпочинку дітей і родичів загиблих у ході АТО військовослужбовців України (Міноборони, СБУ, Національної гвардії). Готовність взяти участь у цьому проекті висловили Польща, Португалія, Об'єднані Арабські Емірати, Швеція та Італія.

Участь у проекті щодо лікування потерпілих у ході АТО громадян беруть Литва, Чехія, Ізраїль і Франція. У МЗС наголосили, що список цих країн буде постійно розширюватися.

Як раніше повідомляв ForUm, у ніч на 1 липня Порошенко за підсумками засідання Ради національної безпеки та оборони прийняв рішення зупинити дію режиму одностороннього припинення вогню на Донбасі.

1 липня на Донбасі відновлено активну фазу антитерористичної операції.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

129