Арешт проректора Міжнародного Слов'янського університету Олексія Самойлова є спробою припинити інакодумство. Таку думку в коментарі Forum'у висловив директор Української філії Інституту країн СНД Денис Денисов.

«На моє переконання, ця акція (арешт проректора Міжнародного Слов'янського університету Олексія Самойлова - Ред.) не що інше, як неприхована і нахабна боротьба нинішньої української влади з інакодумством», - сказав Денисов.

На думку політолога, таким чином влада припиняє спроби висловити незгоду з її діями.

«Подібними методами славився Третій Рейх - там також інтелігенцію, яка не згодна з націонал-соціалістською ідеологією, фактично оголошували поза законом і влаштовували гоніння. Такими методами українська влада все більше поглиблює розкол країни і, як наслідок, все менше залишається шансів для збереження проекту «Україна», - вважає він.

Нагадаємо, вночі 30 червня в Харкові був заарештований проректор Міжнародного Слов'янського університету, член громадського руху «Суть часу» Олексій Самойлов.

За даними ЗМІ, в затриманні брали участь 16 силовиків у масках з автоматами. За словами дружини Самойлова, під час затримання його побили і відвезли в невідомому напрямку. Самойлов проходив свідком у справі Антона Гур'янова, одного з лідерів харківського руху опору.

Пізніше стало відомо, що Олексія Самойлова звинувачують у тероризмі на підставі нібито знайденої у нього вдома вибухівки. Повідомляється, що за рішенням суду він перебуватиме під вартою протягом двох місяців, якщо за нього не внесуть заставу в розмірі 400 тис. грн.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

133