МЗС України закликає Євросоюз негайно запровадити подальші санкції проти Росії. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Данило Лубківський сьогодні на брифінгу в Києві.

«З боку Росії досі не встановлений жорсткий контроль за кордоном, продовжується перекидання вантажівок зі зброєю і людьми на територію України», - зазначив він, повідомляє «УНІАН».

«Ми закликаємо до негайного запровадження Європейським Союзом подальших санкцій проти Росії», - підкреслив заступник глави МЗС, зазначивши, що «кожен день зволікань заохочуватиме ідеологію агресії, посилюватиме напругу в центрі Європи і створюватиме нові загрози для миру і безпеки».

Як раніше повідомляв ForUm, президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу заявляє, що ЄК розробила необхідні пропозиції щодо третьої фази санкцій проти Росії, але рішення з цього приводу прийматимуть виключно глави держав та урядів країн-членів ЄС.

Влада США також уже підготувала додаткові санкції щодо Росії.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україні не потрібні санкції проти Росії заради санкцій, Україні потрібен мир.

Президент Ради ЄС Герман ван Ромпей підтверджує намір ЄС вжити подальших обмежувальних заходів проти Росії, якщо цього вимагатиме ситуація в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40