У зв'язку з відсутністю державного фінансування призупинено процедуру укладення нових договорів за всіма програмами, що реалізуються ДСФУ «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».

Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції на тему: «Доступне житло в Україні: реальність чи утопія?», повідомив голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін.

«На сьогодні тимчасово, з урахуванням наявних у державі проблем, припинено укладення договорів за всіма нашими програми», - зазначив він.

За його словами, процедура була призупинена після прийняття рішення про зменшення витрат державного бюджету на поточний рік.

Відповідаючи на запитання кореспондента Forum'у, Рисухін зазначив, що у спочатку ухваленому держбюджеті на 2014 рік передбачалося виділити 120 млн грн на програму молодіжного житлового кредитування, 300 млн - на програму здешевлення вартості іпотечних кредитів та ще 100 млн - на програму доступного житла, 30/70.

З початку року, за словами голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, укладено близько 400 договорів та введено в експлуатацію 25 об'єктів.
 

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207