Президент України Петро Порошенко закликає Італію та Великобританію приєднатися до «нормандської четвірки». Про це Порошенко заявив під час зустрічі з міністром закордонних справ Італії Федерікою Могеріні.

«Президент високо оцінив зусилля Німеччини та Франції, які дозволили сформувати «нормандську четвірку» за участю Росії, а також висловив думку, що міжнародний вплив міг би бути значно більшим, якби до Німеччини і Франції приєдналися Італія і Великобританія», - повідомили Forum'у в прес-службі президента.

Крім того, сторони обговорили політичну ситуацію в Україні і перспективи допомоги Італії на міжнародній арені зусиллям Києва щодо врегулювання ситуації на сході.

Згідно з інформацією, президент і глава МЗС обмінялися думками з приводу міжнародної участі у відновленні інфраструктури Донбасу після звільнення регіону від членів незаконних збройних формувань.

У повідомленні сказано, що Порошенко привітав Могеріні з початком головування Італії в Раді ЄС і висловив сподівання, що це сприятиме євроінтеграції України.

Президент також поінформував, що триває активна підготовка до ратифікації угоди про Асоціацію з ЄС та програми з її імплементації.

У відомстві додали, що Порошенко висловив сподівання, що Італія докладатиме максимум зусиль для прискорення процесу ратифікації цього документа країнами-членами ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом