Відправляти чинних міністрів у відставку немає сенсу, поки не будуть офіційно озвучені реальні претензії до їхньої діяльності, а також прізвища можливих наступників. Таку думку кореспондентові Forum'у висловив народний депутат України Олесь Доній, коментуючи інформацію, що міністри, які потрапили в Кабмін за квотою Майдану і ВО «Свобода», будуть відправлені у відставку.

«Повинен бути чіткий механізм ротацій. Поки ми його не почули», - заявив він.

За словами нардепа, на зустрічі з керівниками і координаторами фракцій та груп прем'єр-міністр Арсеній Яценюк озвучив свої побажання щодо ротації окремих міністрів.

«Я не називатиму міністерства, які можуть потрапити під ротацію, оскільки це некоректно поки Яценюк їх не озвучив публічно. Але що стосується посад або вакансій, то до прем'єра є принципові питання. Адже потрібно не просто називати прізвища людей, яких хочеться поміняти, а конкретизувати претензії. Крім того, конкретні причини повинні бути не тільки названі, а й перевірені», - повідомив він.

Доній зазначив, що також прем'єр не сказав, хто може зайняти місця звільнених міністрів. «Повинні називатися кандидатури наступників. Ці люди повинні бути сильнішими і з професійної, і з моральної точки зору. Інакше просто відправляти міністрів у відставку я не бачу сенсу, адже тоді міністерствами керуватимуть в статусі «в.о» перші заступники - тобто ті, кого призначають у Кабміні, а не в парламенті. І міністерства опиняться в ручному управлінні, що тільки знизить прозорість їхньої діяльності», - підкреслив парламентарій.

 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом