Члени незаконних збройних формувань днями робили спроби вивезти дітей з трьох шкіл-інтернатів на Донбасі нібито для відпочинку на території Росії. Про це на брифінгу у вівторок, 8 липня, повідомив начальник Управління кримінальної міліції у справах дітей МВС України Олексій Лазаренко.

«Подібні випадки мали місце у трьох школах-інтернатах - у Донецьку, Амвросіївці і Мар'їнці. Вчора нам вдалося запобігти вивезенню дітей з школи-інтернату в Мар'їнці», - зазначив він.

Лазаренко повідомив, що дітей зі шкіл-інтернатів в Амвросіївці правоохоронці завчасно вивезли на оздоровлення в Святогірськ Донецької області.

Щодо школи-інтернату в Донецьку ситуація поки залишається невизначеною, але в останні дні спроб вивезення дітей не робилося, передає «Інтерфакс-Україна».

Начальник управління також зазначив, що члени НЗФ показували керівникам інтернатів листа від «міністра освіти» самопроголошеної Донецької народної республіки, в якому настійно рекомендується вивозити дітей на відпочинок тільки в РФ і не відправляти їх в інші регіони України.

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики України вивезло із зони АТО 443 дитини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40