Міністр закордонних справ Італії Федеріка Могеріні заявляє, що найближчі дні будуть вирішальними для відповіді на запитання, чи зможе зібратися контактна група щодо врегулювання ситуації на сході України. Про це вона сказала на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним.

«Ці дні будуть вирішальними, щоб зрозуміти, чи зможе контактна група зібратися», - сказала Могеріні.

Вона також повідомила, що необхідно досягти двостороннього припинення вогню, встановити ефективний контроль на кордоні і звільнити всіх заручників.

Могеріні також повідомила, що сьогодні вона вилітає до Москви і порядок, в якому вона відвідує дві столиці, не є випадковим.

«Слова, які я висловлюю обом сторонам, будуть ті ж - нам потрібно використовувати політичні можливості у вирішенні цієї кризи», - сказала Могеріні, повідомляє «УНІАН».

У свою чергу Клімкін зазначив, що Україна має підтримку мирного плану Петра Порошенка щодо врегулювання ситуації на сході України з боку світового співтовариства.

«Нам потрібен послідовний, чіткий сигнал, у тому числі з боку Росії, для того щоб члени НЗФ розмовляли з метою досягнення двостороннього припинення вогню, а тристороння контактна група намагається зробити все, щоб продовжити цей досить складний діалог, щоб зберегти людські життя, досягти деескалації, звільнити заручників», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, тристороння контактна група закликала до термінових дій щодо мирного врегулювання кризи в Україні.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр закликав владу України сісти за стіл переговорів з членами незаконних збройних формувань для мирного врегулювання конфлікту на сході України, незважаючи на останні успіхи АТО.

Президенти США і Франції Барак Обама та Франсуа Олланд закликають Росію вплинути на представників сходу України, щоб вони погодилися на діалог з Києвом, повідомила прес-служба глави французької держави.

Президент України Петро Порошенко пропонує провести наступний раунд переговорів за участю Росії, представників ОБСЄ та керівництва ДНР і ЛНР у Святогірську.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

97