За червень поточного року Україною було імпортовано 2 млрд куб. м природного газу, що на 1,1 млрд куб. м більше порівняно з аналогічним періодом 2013 року, повідомляє прес-служба «Укртрансгазу».

«Збільшення обсягів надходження в Україну пов'язане із сезоном закачування природного газу в підземні сховища газу, де станом на 30.06.2014 вже було близько 14,4 млрд куб. м», - йдеться в повідомленні.

При цьому до держав західної Європи було транспортовано 5,9 млрд куб. м, що на 17% менше за показники аналогічного періоду минулого року.

За оперативними даними Центрального диспетчерського департаменту «Укртрансгазу», у січні-червні 2014 року в ГТС надійшло імпортованого газу 14,5 млрд куб м, що на 40% більше від фактичних показників 2013 року.

Торік цей показник становив 10,3 млрд куб м газу.

У держави західної Європи за підсумками 6 місяців було транспортовано 35,1 млрд куб. м блакитного палива, що відповідає заявленим обсягам ВАТ «Газпром».

У компанії зазначили, що всі заявки країн-імпортерів виконані своєчасно і в повному обсязі.

Як раніше повідомляв ForUm, 16 червня ВАТ «Газпром» перевів «Нафтогаз України» на режим передоплати.

Крім того, компанія звернулася в Стокгольмський міжнародний арбітраж з позовом до НАК «Нафтогаз України» про стягнення заборгованості у розмірі 4,5 млрд дол.

У свою чергу Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» подала позов на «Газпром».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом