З учорашнього дня відновлено функціонування Єдиних та Державних реєстрів інформаційної системи Міністерства юстиції України на територіях, звільнених у ході проведення антитерористичної операції на сході України. Відповідний наказ підписав міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє прес-служба Мін'юсту.

«Ми відновили доступ до реєстрів на перших територіях, які були звільнені в ході АТО. Нам вдалося зберегти дані українців про майнові права, інформацію про підприємства і фізичних осіб. Жителі територій, де досі заблоковані реєстри, можуть здійснити нотаріальні дії та державну реєстрацію прав на нерухоме майно в інших районах своїх областей», - зазначив міністр юстиції.

Зокрема, відновлено доступ користувачів Державного реєстру обтяжень рухомого майна, Державного реєстру прав на нерухоме майно на територіях міста Слов'янська та Слов'янського району Донецької області, а також Новоайдарського району Луганської області.

Також Державній реєстраційній службі України доручено вжити заходів для відновлення доступу користувачів до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців на зазначених територіях.

Нагадаємо, Мін'юст наказом від 17.06.2014 р. № 953/5 тимчасово припинив доступ користувачів до Єдиних та Державних реєстрів інформаційної системи Мін'юсту користувачів на території проведення антитерористичної операції. Так, було призупинено доступ користувачів до Державного реєстру обтяжень рухомого майна, Державного реєстру прав на нерухоме майно та Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців до закінчення антитерористичної операції на сході України на території Луганської області (Кремінського, Сватівського, Троїцького, Білокуракинського, Старобільського, Біловодського, Новопсковського, Марківського, Міловського районів), міста Слов'янська та Слов'янського району Донецької області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

47