Прокуратура Київської області повідомила про підозру першому заступникові міністра аграрної політики та продовольства України у зловживанні владою і службовим становищем. Про це повідомили Forum'у в прес-службі наглядового відомства.

Встановлено, що чиновник незаконно погодив відчуження 350 гектарів землі в селі Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району. Зокрема, перший заступник міністра в обхід встановленої законом процедури підписав документ, яким припинено право постійного користування земельною ділянкою державним підприємством «Пуща-Водиця».

«Однак, згідно із законодавством, таке рішення приймається виключно колегіально Державним комітетом із земельних ресурсів України разом із центральними органами виконавчої влади», - пояснили в прокуратурі.

Згодом землі вартістю понад 370 млн грн у грудні 2012 року безоплатно були передані у приватну власність фізичним особам.

Незаконні дії посадовця кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, тобто умисне, в інтересах третіх осіб використання посадовою особою влади та службового становища всупереч інтересам служби, що завдало шкоди державним інтересам.

Підозрюваного оголосили у розшук. Досудове розслідування триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом