У Зміївському районі Харківської області невідомі обстріляли товарний потяг, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю Управління МВС України на Південній залізниці.

Згідно з повідомленням, до чергової частини лінійного відділу на ст. Основа надійшла інформація про те, що машиніст вантажного потяга почув ляск.

«Приїхавши на місце події, правоохоронці встановили, що 7 липня близько 6:00 на перегоні «Зміїв-Занки» машиніст вантажного потяга почув підозрілий звук, схожий на ляск. Після прибуття потяга на станцію Занки було оглянуто цистерну і виявлено вм'ятину розміром близько одного метра», - йдеться в повідомленні.

У ході огляду місця події встановлено, що на зазначеному перегоні з лісового масиву, який впритул наближений до залізниці, зі зброї, яка зараз встановлюється, був зроблений постріл по залізничній цистерні. Внаслідок пострілу відбулося механічне пошкодження цистерни, але зупинки потяга або порушення графіка руху потягів на зазначеній ділянці дороги не відбулося.

З місця події вилучені речові докази, за якими будуть призначені експертизи з метою ідентифікації зброї, встановлюються свідки та очевидці.

«Цей факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258 КК України (терористичний акт)», - повідомив перший заступник начальника УМВС України на Південній залізниці Олексій Тригуб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

76