Глава Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький вважає, що існує постійна загроза захоплення установ відбування покарань у зоні антитерористичної операції. Про це голова ДПтС сказав сьогодні під час брифінгу.

«Є постійна загроза захоплення цих установ, йдеться про території та зброю, яка знаходиться у цих закладах», - сказав він.

Також він зазначив, що стосовно кожної установи розроблені плани евакуації на випадок виникнення загрози для життя і здоров'я засуджених та ув'язнених, які перебувають в установах ДПтС, повідомляє «УНІАН».

Старенький розповів, що «одна з установ Луганської області, що географічно опинилася між силами АТО та силами членів НЗФ, вона перебувала майже на кордоні з Росією. Члени НЗФ облаштували свій блокпост за 50 метрів від установи, і приблизно тиждень над ним літали міни, снаряди і кулі. У цій установі утримувалися жінки. У зв'язку із загрозою для життя цих жінок було прийнято рішення про їх евакуацію. На сьогодні вони перебувають у безпечному місці».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

52