Після початку конфлікту на південному сході більше 20 тис. українців звернулися за притулком в Росії. Про це повідомили у Федеральній міграційній службі.

«На сьогодні за притулком звернулося 20 461 людина», - сказав заступник глави ФМС Анатолій Кузнєцов у Громадській палаті в понеділок.

За його словами, всього на території Росії перебуває понад 1 млн 800 тис. громадян України.

«З цього числа із зони конфлікту з початку подій в'їхало 481 268 тис. осіб. Наразі з цієї цифри перебувають у прикордонних регіонах з Україною 414 тис. 726 осіб», - повідомив Кузнєцов.

Крім того, заступник глави ФМС зазначив, що в останні дні із зони конфлікту на південному сході України в Росію стало приїжджати більше людей.

«Якщо, станом на 4 липня, протягом доби виїхало трохи більше 20 тис. осіб, на вчорашню добу ця цифра перевалила за 25 тис.», - повідомив він.

Кузнєцов додав, що в Росії діють 359 пунктів тимчасового розміщення біженців з України, чотири пункти відкриті за останню добу. За його даними, в Росії у пунктах тимчасового розміщення перебуває понад 16 тис. українських біженців, із них 1380 прибули за минулу добу.

Як повідомляв ForUm, за даними МНС РФ, з початку липня майже 18 тис. українських біженців перебувають у пунктах тимчасового розміщення в російських регіонах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

169