Делегація Ірану на чолі із заступником міністра закордонних справ Аббасом Арагчі відновила консультації з вироблення всеохоплюючої угоди з представниками «шістки» (п'ять постійних членів СБ ООН і Німеччина).

Про це повідомило в суботу іранське агентство ІСНА.

Арагчі зустрівся із заступником верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Хельгою Шмід, а також із верховним представником із закордонних справ і політики безпеки Євросоюзу Кетрін Ештон, передає «ИТАР-ТАСС».

Іранські парламентарії сподіваються виробити підсумкову угоду до 20 липня, дозволивши всі наявні суперечності, зокрема, обмеження щодо збагачення урану на час виконання угоди, на якому наполягає делегація США.

Заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, який бере участь у переговорах «шістки» та Ірану, 4 липня повідомив, що російська делегація докладе всіх зусиль для вироблення всеохоплюючої домовленості до 20 липня. При цьому Рябков зазначив, що «той термін, який відведено, висуває до всіх переговірників дуже великі вимоги».

За словами заступника глави МЗС РФ, початок фінального раунду переговорів Ірану з «шісткою» не розчаровує, але консультації йдуть повільно. «Важливо, що робота з текстом триває, хоча основні проблеми залишаються», - додав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

72