Прокуратура повідомила жителю Дніпропетровська, який агітував у соцмережах за створення «Української автономної республіки» у складі РФ, про підозру у скоєнні злочину за ч.1 ст.110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Як повідомляє прес-служба наглядового відомства, досудовим розслідуванням встановлено, що 33-річний чоловік з метою агітації зареєструвався у соціальній мережі «ВКонтанкте» і приєднався до тематичної групи користувачів, які обмінювалися між собою інформацією щодо зміни конституційного ладу і меж території України.

«Зазначеного громадянина співробітники прокуратури затримали в одному з ресторанів Дніпропетровська, коли той, використовуючи мобільний телефон, розмістив повідомлення, в якому містилися заклики до населення України щодо зміни меж території держави шляхом проведення незаконного референдуму, вчинення інших дій радикального характеру з метою створення суверенного державного утворення - «Українська автономна республіка у складі Російської Федерації», - йдеться в повідомленні.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні спрямовано до суду. Санкцією зазначеної статті йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом