Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за фактом обстрілу митного поста в пункті пропуску «Новошахтинськ» у Ростовській області з території України.

За інформацією прес-служби СК РФ, справу порушено стосовно невстановлених осіб за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 30, п.п. «а», «е», «ж» ч. 2 ст. 105 КК РФ (замах на вбивство двох або більше осіб, скоєний групою осіб, загальнонебезпечним способом).

За версією слідства, «3 липня військовослужбовці Збройних сил України, члени Національної гвардії України та бойовики «Правого сектору» з території України обстріляли митний пост багатостороннього автомобільного пункту пропуску «Новошахтинськ», розташований в Красносулинському районі Ростовської області, з метою умисного заподіяння смерті особам, що перебували там».

Внаслідок обстрілу на території пункту пропуску біля боксу поглибленого огляду та автовокзалу виявлено пошкодження асфальтного покриття у вигляді воронки овальної форми. Крім того, виявлені численні наскрізні та сліпі отвори неправильної форми на будівлях та спорудах митного поста, розліт осколків становив від 30 до 200 метрів.

«Все це свідчить про намір стрілків заподіяти смерть громадянам Росії, які перебували на зазначеному посту», - заявили в СК.

Наразі проводиться комплекс слідчих та оперативних заходів, спрямованих на встановлення всіх обставин події. Розслідування у кримінальній справі триває.

Нагадаємо, 3 червня внаслідок обстрілу українського пункту пропуску «Довжанський» снаряди знову розірвалися на території російського КПП «Новошахтинськ».

Під час обстрілу українського пункту пропуску поранено дев'ятьох прикордонників.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

57