План дій з організації коридору для виведення мирного населення із зони проведення антитерористичної операції на сході України буде оприлюднений 7 липня, повідомив віце-прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Як повідомили Forum'у у департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ, Гройсман провів засідання Міжвідомчого координаційного штабу з вирішення питань осіб, які переміщуються з районів проведення АТО.

«Намічений дуже чіткий і зрозумілий план дій, який буде представлений у понеділок, але до цього часу вже будуть розгорнуті певні об'єкти інфраструктури, необхідні для мирного коридору і допомоги у переміщенні осіб. Усі отримали доручення, є 16 пунктів чітких завдань, які вже почали виконувати», - зазначив віце-прем'єр.

Гройсман повідомив, що для виконання плану дій залучені волонтери, а також міжнародні структури та некомерційні громадські організації України. Сам Міжвідомчий координаційний штаб базується на території Держслужби з надзвичайних ситуацій.

«Вже сьогодні виконується низка завдань, які дозволять відкрити коридор, зробити все, що
необхідно для допомоги людям. У тому числі, у формуванні інформаційних ресурсів, де громадяни можуть отримати інформацію про те, де є місця для проживання, дитсадки та школи. Це все уже підготовлено, я думаю, в понеділок ми це подамо», - сказав віце-прем'єр.

Як раніше повідомляв ForUm, для жителів східних областей України, які хочуть тимчасово переселитися із зони бойового конфлікту в інші регіони, розроблено три маршрути-коридори.

Відповідне доручення дав Президент України Петро Порошенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39