У центрі Одеси бійці спецпідрозділу «Альфа» Служби безпеки України затримали двох членів так званої Донецької народної республіки за участь у збройному протистоянні проти українських військових у Донецьку.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

«2 липня в Одесі внаслідок спецоперації співробітники СБУ затримали двох членів терористичної організації - так званої ДНР, які брали активну участь у збройному протистоянні проти українських військовослужбовців на території Донецької області», - йдеться в повідомленні.

У СБУ зазначили, що вони втекли із зони проведення АТО, намагаючись уникнути кримінальної відповідальності за участь в бандформуваннях на сході України.

«Встановлено, що один із ватажків на прізвисько «Дозор» та його спільник планували переховуватися на території Одеської області - через місцевого жителя знайшли тимчасове житло», - уточнили у відомстві.

Наразі затриманих осіб взяли під варту і підозрюються у скоєнні злочину за ч.1 ст.258-3 (участь у діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв ForUm, раніше Генеральна прокуратура України визнала самопроголошені Донецьку народну республіку (ДНР) та Луганську народну республіку (ЛНР) терористичними організаціями.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

54