Розв’язати проблему вимушених переселенців з «гарячих точок» України пропонують за допомогою покрокового плану дій. Документ, що складається з 20 пунктів, 3 липня був поданий Президентові Порошенку переселенцями та громадськими діячами зі Східної України.

Таке рішення було прийнято на засіданні Народної колегії України, де крім представників громадських організацій зі всієї країни були присутні й самі переселенці зі Сходу.

Як повідомила ініціатор руху «Дорога життя» Наталія Королевська, люди, які змушені були залишити свої будинки, чекають від Президента рішення ветувати закон про правовий статус вимушених переселенців, як такий, що не вирішує проблему.

«Повинен бути ухвалений комплексний документ з питань статусу і соціального захисту переселенців. Необхідно ухвалити програму соціального та економічного відновлення Донбасу; організації належного соціального і правового захисту людей, які залишили зону бойових дій, а також залишилися в зоні конфлікту; комплекс заходів щодо сприяння зайнятості тимчасових переселенців, а також збереження робочих місць на Донбасі і т.д. Відповідний план дій ми передали Президенту, - сказала Королевська. - Ми наполягатимемо, щоб голос громадськості був обов'язково почутий і врахований владою під час організації допомоги людям на Сході, а також під час відновлення Донбасу», - підкреслила вона.

Покроковий план дій також був адресований прем'єр-міністрові, голові парламенту і народним депутатам.

Як відомо, в четвер, 3 липня, за ініціативи громадської організації «Дорога життя» понад 100 переселенців були евакуйовані з «гарячих точок» Донецької області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом