Україна повинна змусити Європу скасувати візовий режим. Таку думку в коментарі Forum'у висловив експерт міжнародних відносин Інституту відкритої політики Євген Петренко.

«Якщо заступник міністра України зробила заяву про те, що українцям не варто очікувати скасування віз з Європою з 1 січня 2015 року, після слів представника ЄС Яна Томбінського про те, що протягом кількох місяців до кінця цього року можна запровадити безвізовий режим, це свідчить про безвідповідальність наших чиновників. Зараз візи в Європу - це єдине, що українець дійсно може відчути як зміни на краще», - сказав Петренко.

«Замість того, щоб зробити все для отримання безвізового режиму, коли є підтвердження Європи в цьому питанні, МЗС робить протилежне. Так, потрібно змусити Європу скасувати візи. Ми попередні три роки не могли запровадити біометричні паспорти. Навіть у Молдові запровадили. Я вважаю такі заяви безвідповідальними, і їх потрібно спростовувати міністрові закордонних справ», - вважає експерт.

Нагадаємо, перший заступник міністра закордонних справ Наталія Галібаренко заявила, що українцям не варто чекати запровадження безвізового режиму з Євросоюзом з 1 січня 2015 року.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

45