Внаслідок обстрілу пункту пропуску «Довжанський» Луганської області поранено дев'ятьох прикордонників, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

За інформацією відомства, з 4:45 до 5:15 3 липня терористи здійснили мінометний і гранатометний обстріл пункту пропуску.

«9 прикордонників отримали поранення. В кінці обстрілу нападники зробили кілька пострілів у бік російського пункту пропуску «Новошахтинськ», - йдеться в повідомленні.

«Таким чином члени незаконних збройних формувань намагаються дискредитувати українських військових і відновити контроль над втраченим об'єктом та ділянкою державного кордону», - заявили в прикордонному відомстві.

Нагадаємо, 1 липня підрозділами Збройних сил України та Державної прикордонної служби контроль за пунктом пропуску «Довжанський» було відновлено.

Тоді в ході військової операції на протитанковій міні підірвався 1 БТР, 6 прикордонників отримали поранення. Всього сапери ЗС України на під'їзді до пункту пропуску знешкодили 15 вибухових пристроїв і більше 20 - безпосередньо в пункті пропуску.

Роботу російського пункту пропуску тимчасово призупинено.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом