Відновлена активна фаза АТО на сході України проходить чітко відповідно до затвердженого плану. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу у Кабінеті Міністрів заявив в.о. міністра оборони Михайло Коваль.

«АТО проходить чітко відповідно до плану, затвердженого Президентом, верховним головнокомандувачем Збройних сил України. Для виконання цих завдань залучено певну кількість військовослужбовців, бойове озброєння і військову техніку», - зазначив він.

При цьому Коваль повідомив, що в перший день після перемир'я були виконані всі завдання, поставлені перед військовослужбовцями.

За його інформацією, за вчора було уражено 120 об'єктів. «Це було зроблено після ретельної перевірки. Ми були впевнені, що там немає цивільних осіб, а ці об'єкти були загрозою для мирного населення або військовослужбовців, що беруть участь в АТО», - зазначив він.

Як раніше повідомляв ForUm, 1 липня на Донбасі відновлено активну фазу антитерористичної операції.

У ніч на вівторок, 1 липня, Президент України Петро Порошенко за підсумками засідання Ради національної безпеки та оборони прийняв рішення зупинити дію режиму одностороннього припинення вогню на Донбасі.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

371