За минулу добу члени незаконних збройних формувань 19 разів обстрілювали позиції українських військових на сході України, внаслідок чого троє військовослужбовців загинули, а втрати з боку НЗФ обчислюються сотнями.

Про це розповів спікер інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу в Києві, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«В цілому, протягом доби терористи здійснили 19 обстрілів блокпостів та інших позицій українських військових... Атаки відбиті, внаслідок цих нападів загинуло 3 військовослужбовців і 10 поранені», - зазначив Лисенко.

За його словами, окремі групи бойовиків роблять спроби прорватися з оточення. Зокрема, атаки здійснювалися на позиції сил антитерористичної операції на горі Карачун та ще на кілька блокпостів у районі Слов'янська Донецької області.

«Всі атаки були успішно відбиті», - проінформував спікер РНБО, додавши, що внаслідок цих атак один український військовослужбовець загинув, є поранені.

Як раніше повідомляв ForUm, 1 липня на Донбасі відновлено активну фазу антитерористичної операції.

У ніч на вівторок, 1 липня, Президент України Петро Порошенко за підсумками засідання Ради національної безпеки та оборони прийняв рішення зупинити дію режиму одностороннього припинення вогню на Донбасі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

322