З Донецької та Луганської областей, станом на 2 липня, силами Міжвідомчого координаційного штабу в інші регіони України переміщено і розселено понад 27,013 тис. громадян України.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

За даними ДСНС, серед відселених - 10 тис. 268 дітей, а також 3 тис. 454 інвалідів та осіб похилого віку. Найбільше громадян наразі розміщено в Києві, Київській, Запорізькій, Харківській, Одеській та Дніпропетровській обл.

При цьому в ДСНС також зазначили, що досить багато громадян самостійно залишили постійне місце проживання і тимчасово перемістилися до своїх родичів чи знайомих в інші області. Для отримання інформації з питань соціального забезпечення вони можуть звертатися в соціальні служби або місцеві органи влади за тимчасовим місцем проживання.

Як повідомляв ForUm, Управління Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців (УВКБ), станом на 26 червня, заявляло про 54 405 переселенців зі сходу України і невизнаної Республіки Крим в інші регіони країни.

За даними Управління, 54 400 тис. жителів України змушені були залишити свої будинки: з них 12 тис. виїхали з Криму, решта переселенців - жителі східних регіонів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом