Співробітники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю (УДСБЕЗ) столичної міліції в ході відпрацювання оперативної інформації у службовому кабінеті затримали начальника відділу ліцензування одного з департаментів ДСНС України, повідомляє прес-служба ГУМВС у столиці.

Чиновника «взяли на гарячому» одразу після отримання ним неправомірної винагороди у розмірі 12 тис. гривень. Щоправда, хабар чиновник брав не у вигляді готівки, а корінцем оплаченої квитанції про переказ коштів на розрахунковий рахунок благодійної організації.

Варто зазначити, що благодійний фонд був заснований на законних підставах, маючи на меті підтримку служби ДСНС. Однак, гроші, які туди надходили, так і не були використані за цільовим призначенням, осідаючи в кишенях нечистих на руку чиновників.

Як встановили правоохоронці, тільки на один із розрахункових рахунків цієї благодійної організації за час її створення надійшло більше мільйона гривень від фізичних та юридичних осіб. Всі ці кошти підприємці були змушені «добровільно» відправляти за можливість отримати відповідні дозвільні документи.

Під час санкціонованого обшуку в кабінеті службовця працівники УДСБЕЗ вилучили частково знищені квитанції про сплату коштів та оригінали документів, що підтверджують отримання ліцензії одним із приватних підприємств. Після проведення відповідних слідчих дій СУ ГУМВС України в місті Києві затриманому чиновникові оголошено про підозру у скоєнні ним злочину, передбаченого ст.368 КК України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211