Деякі люди в оточенні Президента України Петра Порошенка заробляють на конфлікті на Донбасі. Про це Forum'у повідомила член Громадської ради Майдану, керівник Інституту практичної політики Богдана Бабич.

«В оточенні Президента є різні думки і групи, які радять ті чи інші речі. У суспільстві вже дозріла думка, що деякі люди просто заробляють на війні. Це породжує соціальне невдоволення, яке може прорвати і наробити лиха. Люди повернуться зі сходу і почнуть воювати вже по-іншому», - сказала Бабич.

На її думку, в українців виникає багато запитань щодо того, куди діваються гроші, зібрані для армії, якщо бронежилети та інше до самих бійців не доходять.

«Президенту треба було, щоб у нього були розв'язані руки. Воєнний стан він запровадити не може, тому що тоді ВР неможливо розпустити, а він планує парламентські перевибори восени», - пояснила вона.

«У мене інше питання. Ми спілкувалися з багатьма військовими і вони кажуть, що професіоналів не хочуть брати в Гвардію. Але вони вміють стріляти і воювати, але їхній досвід не затребуваний. Чому професійні військові не можуть потрапити в Гвардію, але туди з задоволенням беруть молодих необстріляних програмістів? Вони ж гинуть, а хтось ще й заробляє на цьому. Потрібно навести лад і «почистити» склад генералів, яким не довіряють», - додала Бабич.
 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом