Майже 18 тис. українських біженців перебувають у пунктах тимчасового розміщення в російських регіонах, повідомив офіційний представник МНС Росії Олександр Дробишевський.

«За добу для надання допомоги громадянам України розгорнуто додатково два пункти тимчасового розміщення, на сьогодні їх загальна кількість становить 252. В них перебуває понад 17,8 тис. осіб, що майже на 360 більше, ніж днем раніше», - сказав він.

За вказівкою глави МНС Росії Володимира Пучкова, підрозділи відомства в Південному федеральному окрузі переведені в режим «надзвичайної ситуації». «Органи управління, сили та засоби Південного регіонального центру МНС приведені у режим НС, Центрального, Приволзького і Північно-Кавказького - в режим «підвищеної готовності», - повідомив представник МНС.

На польових пунктах тимчасового розміщення додатково організовані чотири спеціальні комплексні бригади, до складу яких в тому числі увійшли лікарі і психологи, передає «ИТАР-ТАСС».

Більшість біженців прибуває до Ростовської області і Криму, їх розподіляють по ПТР в інших регіонах Північно-Кавказького, Центрального та Південного федеральних округах. Тільки за добу авіацією МНС та автоколонами були перевезені 225 осіб, усього - понад 5 тисяч українських біженців.

Найближчим часом у прикордонному місті Донецьку Ростовської області буде розгорнуто медичний госпіталь Південного регіонального пошуково-рятувального загону.

Кількість українських біженців, які зупинилися в Ростовській області, перевищила 20 тис. осіб - це в п'ять разів більше від можливих розрахунків влади. Про це повідомляє ГУ МНС по Ростовській області.

«Всього у регіоні розміщено 20 796 осіб, із них 7 768 дітей. У 50 пунктах тимчасового розміщення зупинилося 3 580 осіб. Значну частину розміщено у родичів і знайомих - 16 650 осіб, з них 6152 дитини», - йдеться в повідомленні.

На початку червня, коли потік біженців з України тільки набирав обертів, влада Ростовської області заявляла, що в регіоні може розміститися близько 4 тис. осіб. Зараз біженці, які прибули, зупиняються в області за рахунок вишуканих додаткових ресурсів. Більшість із них спрямовуються в інші регіони.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом