Президент РФ Володимир Путін заявляє, що Росія використовуватиме «весь арсенал наявних засобів» для захисту співвітчизників за кордоном, причому не обов'язково етнічних росіян, а всіх, хто вважає себе «руською людиною».

Про це він сказав на нараді послів і постійних представників Російської Федерації.

«Хочу, щоб усі розуміли: наша країна буде й надалі енергійно відстоювати права руських, наших співвітчизників за кордоном, використовувати для цього весь арсенал наявних засобів: від політичних та економічних до передбаченого в міжнародному праві гуманітарних операцій права на самооборону», - сказав Путін.

Він стверджує, що в Україні під загрозою опинилися «співвітчизники, руські люди, люди інших національностей, їхня мова, історія, культура, законні права, гарантовані загальноєвропейськими конвенціями», передає «УНІАН».

«Маю на увазі, коли кажу про росіян і російськомовних громадян, людей, які відчувають, почувають себе частиною так званого широкого «руського міра», не обов'язково етнічно руські люди, але ті, хто вважають себе руськими», - заявив Путін.

Раніше Путін звинуватив Порошенка у відновленні АТО.

На Донбасі у вівторок вранці відновлено активну фазу антитерористичної операції.

У ніч на вівторок, 1 липня, Порошенко за підсумками засідання Ради національної безпеки та оборони прийняв рішення зупинити дію режиму одностороннього припинення вогню на Донбасі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

52