В Україні сподіваються на солідарну позицію ЄС щодо Росії, якщо мирний план Президента України Петра Порошенка не буде реалізований.

Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін, відповідаючи на запитання, чи може ЄС запровадити третій пакет санкцій проти Росії, якщо на сході України не відбудеться деескалація конфлікту до вечора 30 червня.

Клімкін зазначив, що визначатися з цього питання повинні в самому ЄС.

У той же час він нагадав, що вчора на саміті ЄС було наголошено на вірності та рішучості країн Європейського Союзу у сприянні реалізації мирного плану Президента України Петра Порошенка.

«Це було і під час підписання Угоди (про асоціацію з Україною), це було під час унікального формату - зустрічі Порошенка з 28 главами урядів та держав ЄС. Європейський Союз повністю розуміє, що зараз відповідна солідарна позиція є критичною», - зазначив він, повідомляє «УНІАН».

«Висновок Ради ЄС є дуже чітким, і він є дуже важливим, оскільки Європейська рада заявила про відповідальність усіх щодо реалізації мирного плану Президента України, щодо деескалації конфлікту», - зазначив Клімкін.

Міністр звернув увагу на те, що вперше у висновках Ради ЄС з'явилася конкретика, яким чином ЄС діятиме далі.

«ЄС чітко сказав, яке бачення подальших кроків щодо деескалації, і сказав, що він реагуватиме на те, якщо деескалація не відбудеться», - зазначив Клімкін.

Нагадаємо, Президент України на підставі рішення РНБО продовжив режим припинення вогню на сході України до 22:00 30 червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

57