У Раді національної безпеки та оборони заявляють про існування плану дій українських силовиків після 22:00 понеділка, 30 червня, коли закінчується термін дії режиму припинення вогню.

«План, звичайно ж, складено. І подробиці його ми не розголошуємо», - сказав спікер Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу в суботу у Києві.

Відповідаючи на запитання про те, в разі чого верховний головнокомандувач - Президент України Петро Порошенко може скасувати рішення про продовження режиму припинення вогню, Лисенко сказав: «У рішенні... є чітко зазначений термін про те, що якщо не будуть дотримуватися умови незастосування сили, то Україна залишає за собою можливість достроково припинити (дію рішення про припинення вогню. - Ред.)... Якщо виникає якась суттєва загроза, відразу буде скликано склад членів РНБО, керівництва військових відомств, і буде прийнято рішення про застосування сили», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, Президент України на підставі рішення РНБО продовжив режим припинення вогню на сході України до 22:00 30 червня.

У разі недодержання умов режиму незастосування сили, Україна залишає за собою право дострокового припинення цього режиму в зонах, де режим припинення вогню не буде виконуватися.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

49