Президент України Петро Порошенко на підставі рішення Ради національної безпеки та оборони продовжив режим незастосування сили до 22.00 понеділка, 30 червня. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Президент України провів нараду з силовиками і на підставі рішення Ради національної безпеки та оборони № 548/2014 продовжив режим незастосування сили до 22.00 понеділка 30 червня», - йдеться в повідомленні.

За результатами наради Україна очікує, що за час припинення застосування сили відбудеться «закриття пунктів вербування найманців на території Російської Федерації, припинення пересування незаконних збройних формувань на території Донецької та Луганської областей».

«Будівництво укріплень або споруд, що заважають мирному життю жителів Донбасу, вважатиметься порушенням режиму припинення вогню. У разі недодержання умов режиму незастосування сили, Україна залишає за собою право дострокового припинення цього режиму в зонах, де режим припинення вогню не буде виконуватися», - зазначили в прес-службі.

Також Україна очікує виконання до понеділка кроків, зазначених у висновках Європейської Ради, прийнятих 27 червня.

Зокрема, це початок практичної імплементації мирного плану Президента України, забезпечення моніторингу режиму припинення вогню під наглядом місії ОБСЄ та ефективного контролю за ділянкою українсько-російського кордону на території дії АТО, передача під контроль Державної прикордонної служби України, пунктів перетину кордону (Ізварине, Довжанський, Червонопартизанськ) та відновлення їхньої діяльності, звільнення всіх заручників, у тому числі спостерігачів ОБСЄ.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко оголосив про припинення вогню в зоні АТО на тиждень - з 20 по 27 червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом