Незважаючи на двосторонні домовленості про припинення вогню, члени незаконних збройних формувань продовжують нападати на позиції українських силовиків в Артемівську, Донецьку, Краматорську, Слов'янську, Артемівському та Слов'янському районах, повідомляє прес-служба Донецької ОДА.

В Артемівську та Артемівському районі (Парасковіївка) були здійснені збройні спроби штурму військових частин. Військовослужбовцям вдалося відбити атаки нападників. Унаслідок бойових дій пошкоджено лінії електропередач та газопроводу.

У Донецьку представники ДНР після трьох спроб штурму захопили військову частину 3004 Внутрішніх військ МВС України в Донецькій області. Командир батальйону був узятий в полон, особовий склад переміщений в іншу ВЧ з метою збереження життя бійців.

У Краматорську внаслідок штурму блокпоста на околиці міста загинуло 4 військових та 5 поранені. Також унаслідок обстрілу було пошкоджено споруду фільтрувальної станції міськводоканалу, де містяться запаси хлору.

У Мар'їнському районі члени НЗФ встановили два блокпости.

У Слов'янському районі були обстріляні позиції сил антитерористичної операції на горі Карачун.

Як раніше повідомляв ForUm, учора, 26 червня, внаслідок бою на блокпосту в околицях Слов'янська загинуло п'ятеро українських військовослужбовців.

27 червня члени незаконних збройних формувань захопили військову частину Національної гвардії України №3004 (м. Донецьк).

Президент України Петро Порошенко оголосив про припинення вогню в зоні АТО на тиждень - з 20 по 27 червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

49