У Раді національної безпеки та оборони України нагадують, що сьогодні о 22.00 закінчується термін дії одностороннього припинення вогню відповідно до указу Президента.

Про це сьогодні на брифінгу в Києві сказав прес-секретар інформаційного центру Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Андрій Лисенко.

«Ми очікуємо реакції з боку міжнародного співтовариства. Буде прийнято рішення, відповідна вказівка керівництва держави... Поки ми не можемо робити активні дії відповідно до плану перемир'я», - сказав Лисенко, повідомляє «УНІАН».

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко оголосив про припинення вогню в зоні АТО на тиждень - з 20 по 27 червня.

26 червня Президент заявив про проведення 27 червня чергових переговорів з членами незаконних збройних формувань, які заявили про свою готовність до участі в них, в іншому разі будуть прийняті «дуже важливі рішення».

23 червня в Донецькій облдержадміністрації пройшли багатосторонні консультації. У них взяли участь посол РФ в Україні Михайло Зурабов, представник чинного голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, Леонід Кучма, голова громадської організації «Український вибір» Віктор Медведчук, прем'єр-міністр самопроголошеної Донецької народної республіки Олександр Бородай, лідер руху «Південний Схід» Олег Царьов і представники так званої «Луганської народної республіки».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом