Учора, 26 червня, внаслідок бою на блокпосту в околицях Слов'янська загинуло п'ятеро українських військовослужбовців, повідомляє прес-служба Національної гвардії.

«26 червня близько 19:30 почався обстріл блокпоста українських силовиків з північного боку Слов'янська. Чотири танки з боку ворога зайняли позиції на дамбі та дорозі й почали завдавати ударів по позиціях українських військових. Вогонь з боку противника пошкодив два українські БТРи», - йдеться в повідомленні.

У Нацгвардії зазначили, що десантники і гвардійці проявили неабияку мужність під час бою. «Резервіст другого батальйону Національної гвардії України Вадим Д. кількома пострілами з РПГ підбив танк ворога. Старший лейтенант Сергій Сидорін кількома пострілами вивів танк з ладу. Мужній офіцер спецпідрозділу Нацгвардії, дії якого вже високо оцінив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, отримав поранення і зараз перебуває в медичній установі», - сказано в повідомленні.

Також серед поранених двоє резервістів другого резервного батальйону НГУ, кількість поранених десантників невідома. «Від куль ворога у період оголошеного перемир'я загинуло 5 захисників Вітчизни, інформація про загиблих уточнюється. Бій тривав близько двох годин, силовикам довелося відступити», - підкреслили в Нацгвардії.

Як раніше повідомляв ForUm, внаслідок тривалого бою, який відбувся 26 червня в околицях Слов'янська, військовослужбовцями Національної гвардії України був підбитий танк, на якому члени незаконних збройних формувань здійснили спробу прориву через блокпост.

27 червня члени незаконних збройних формувань захопили військову частину Національної гвардії України №3004 (м. Донецьк).

Президент України Петро Порошенко оголосив про припинення вогню в зоні АТО на тиждень - з 20 по 27 червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219