Альтернативи мирному врегулюванню ситуації на сході немає. Таку думку в коментарі Forum'у висловив перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

«Пострілом у десятку є рішення Президента доручити вести переговори екс-президенту Леоніду Даниловичу Кучмі. Він має найбільший авторитет, у тому числі і в РФ, його сприймають як переговірника. За нього відносини з Росією були чудові. Переговірниками можна призначити кого завгодно. Але чи будуть з ними говорити?.. Нинішній склад переговірників оптимальний», - упевнений він.

Що ж стосується критики складу переговірників, то Чечетов зазначив, що «напевно, це говорять ті, хто вважає, що там не вистачає трьох: Ірини Фаріон, Олега Тягнибока та Ігоря Мірошниченка. Якщо б їх послали - точно тоді переговори були би успішними.

Крім того, Чечетов підкреслив, що переговорний процес лише розпочався і не можна відразу очікувати від нього видимих результатів.

Він не став ділитися інформацією з переговорів, пославшись на те, що поки не мав можливості говорити про це з кимось із учасників процесу. Але додав, що головна їхня тема - це врегулювання ситуації без зброї. «Ми не бачимо альтернативи мирному врегулюванню ситуації на сході. Ми категорично проти того, щоб проблему сходу вирішувати військовим способом - це буде глухий кут. На терені війни ми ніколи проблему сходу не вирішимо», - упевнений він.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

84