«Рівняння Києва на західний альянс 28 країн не визволить Україну з економічної розрухи в найближчі десятиліття, а глибоке переплетення української промисловості з російським ВПК гарантує, що вони протягом довгих років залишаться один для одного ключовими партнерами», - пише Los Angeles Times.

Насправді, значна частина української промисловості, особливо оборонної, орієнтована на постачання Росії, в той час як ЄС дотримується єдиних натовських стандартів, йдеться в статті.

«Європа не стане підтримувати ці галузі промисловості в Україні завантаженими, оскільки я не бачу між ними особливої заміщуваності», - розповів журналістці Кіт Севард, старший менеджер-економіст з Інституту Мілкена.

Співпраця Росії та України в енергетичній сфері також навряд чи зміниться, незважаючи на спір «Газпрому» і Києва про ціну на газ.

Москві не потрібен торговельний конфлікт з Україною через угоду з ЄС, вона просто хоче нагадати партнерам про глибоку взаємну залежність, упевнений Севард.

В цілому ж, Росія та Україна дуже сильно залежать один від одного, щоб розв'язувати повномасштабну торговельну війну.

«Росія нікуди не зникне, а Україна не стане Німеччиною ні до завтрашнього дня, ні через 20 років», - йдеться в статті, пише «Инопресса».

«В осяжному майбутньому вони збережуть свій взаємозв'язок, - прогнозує видання. - Це дві нерозлучні економіки».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

406